Saturday, July 19, 2014

BUBUR LAMBUK BAZAR RAMADHAN MEDAN GOPENG IPOH 19 Julai (sabtu)

Dijemput semua pembaca blog bagi mendapatkan bubur lambuk percuma daripada khemah bazar ramadhan di medan gopeng ipoh. Program agihan bubur lambuk percuma anjuran Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Gopeng ini disediakan untuk semua orang pengunjung bazar medan gopeng.


Saturday, June 28, 2014

FARMASI TAK BERTANGGUNGJAWAB.

Ini yang aku cukup tak suka. Sebuah syarikat pembekal barangan ubat ubatan dan alat bantu pergerakan yang tidak mahu bertanggungjawab atas kerosakan wheel chair. Baru beli tak sampai setahun tapi rosak. Bila dipulangkan kepada syarikat ni , jawapan diorang senang jer. Bukan masalah diorang. Aku dengar pun dah cukup sakit hati. Macam ni punya gaya, takde sesiapa pun dah yang akan beli produk kamu tu. 


Thursday, May 29, 2014

Mak bapak diorang suruh rogol ke?

Bila aku dengar anak iblis seramai 38 ekor merogol dua orang pelajar perempuan. Tiba-tiba saja hati aku menyirap macam orang naik darah tinggi. Mana taknya bila ada anak iblis yang sanggup menganiaya dua orang budak perempuan dengan cara merogolnya. Ni anak siapa ni? Mak bapak diorang ajar merogol ke? 

Pandai sangat la tu buat kerja haram jadah. Berapa kali dah tengok mak bapak lorang buat projek dalam bilik? Memalukan ahli keluarga sendiri. Ni patut sangat kena rebus dalam air panas ni. Biar rasa sikit nikmat azab tu. Apa akan jadi dengan nasib mangsa rogol tu? Nak suruh mak bapak korang yang macam lembu tu pergi mintak maaf? Korang sekarang dudk la dalam penjara tu sementara tunggu berita mak bapak korang kena bambu dengan orang kampung. Biar korang rasa.

Aku tengok muka korang pun macam pandang babi jer. Dah keluar dari penjara nanti jangan ingat korang akan lepas dari hukum tuhan. Sedap merogol, sedap la terima balanya. Mak bapak diorang ni pun tak layak tunjuk muka depan orang ramai, sedar diri tu sikit lahirkan anak binatang. Tak tahu mendidik anak sendiri langsung.

Kepada keluarga mangsa dan mangsa sendiri, ini adalah takdir ketentuan Allah. Redho dan sabar akan dapat ganjaran dari Allah. Salam simpati dari saya.

Ni dia muka anak babi bakal masuk kandang besi.

Apa maksud gambar ni???

Gambar yang kian menyebar di halaman sosial facebook kini menjadi tandatanya kepada kita semua apakah maksudnya. Ramalan atau realiti yang bakal berlaku. Apakah ibu kepada Dyana bakal menjadi pembantu peribadi kepada pemimpin nombor satu DAP? Persoalan ini bakal terbongkar menjadi satu jawapan yang pasti.


Daulat Tuanku... Daulat Tuanku.. Daulat Tuanku Paduka Seri Sultan Nazrin Muizzuddin Shah.

DAULAT TUANKU... DAULAT TUANKU.. DAULAT TUANKU... Paduka Seri Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah.

Selamat bertakhta Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan. patik hamba rakyat yang hina amat bertuah diperintah oleh Paduka Seri Tuanku. Semoga Allah lanjutkan usia Paduka Tuanku di Negeri Perak.

Daulat Tuanku.. Daulat Tuanku.. Daulat Tuanku.


SEMBAH TAKZIAH ALMARHUM PADUKA SERI SULTAN AZLAN SHAH

Al Fatihah.

Sekalian hamba rakyat amat berduka cita atas kemangkatan Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yussuf Izzuddin Shah Gahfarallahulah. Baginda merupakan raja berjiwa rakyat. Negeri Perak membangun dibawah pemerintahan baginda almarhum. 

Patik hamba rakyat amat merasa kehilangan baginda yang begitu mencintai rakyat.

AL-FATIHAH.


Wednesday, April 23, 2014

PARTI LEMBU : lebih tua usia tapi kena cucuk hidung = PAS

Aku suka cerita bab sejarah. Terutamanya cerita sejarah politik. Fakta yang cukup menarik untuk aku pelajari kali ini ialah tentang parti lembu kena cucuk hidung. Siapa lagi kalau bukan parti lebai malang tu. Lahirnya sebab nak menentang UMNO, tapi kena buli dengan parti yang keluar selepas merdeka (parti roket takde telor) .. Kenapa takde telor? Lahirnya selepas merdeka, tak tahu nak berdepan dengan penjajah secara politik. Yang diorang tahu cuma urut telor komunis jer.

Yang tu aku taknak ambik tahu sebab yang aku pelik ni parti bulan ni bila dah benci parti UMNO, sanggup pulak hisap telor parti yang tak merasa perjuangan memerdekakan negara. Diorang dah lupa kot yang parti tu lahir pada tahun 1966 dan lebih suka mengganas apabila mencetuskan peristiwa 13 Mei 1969. Nampak sangat parti tak matang.

Apa dah jadi dengan parti bulan ni yang dulu kita kenal dengan parti bulan dan bintang. Sekarang tinggal bulan saja sebab kilauan bintang dah pudar. Maka jadilah parti pungguk (pungkok) rindukan bulan. Aku lebih sedih melihat lebai2 tua yang masih ditakuk lama mentadbir parti ni. Jika pemimpin UMNO dah bertukar pemimpin, parti parti lembu dan tak bertelor ( red babi army dan green babi army) masih dengan ketuanya yang lama. 

Selagi PAS tak ubah corak selagi tu la aku nak meludah dalam mulut barua-baruanya yang dah sedap sangat melantak babi selama ni. Selagi jadi babi kena cucuk hidung, selagi tu la aku taknak bersalam dengan orang PAS ni. Haram.


Sori la aku nak cakap berlapik dengan kelompok-kelompok babi ni sebab dari awal lagi aku dah tak suka korang.. Kalau babi tetap babi, siapa yang nak sokong babi? Pegang pun kena samak. Puih.. 

Produk orang dewasa.

Sebelum ni ada dua tiga orang yang call dan sms aku tentang produk perfume phero x dan cara pembeliannya. Serious aku cakap, masa memang dengki kat aku. Banyak sangat urusan luar yang aku nak selesaikan. Kepada yang sms dan call aku sebelum ni, aku berikan maklumat baru bagi yang berminat dan harga pulak memang kategori harga runtuh. So korang takdelah terbeban dengan harga mahal.

Disini aku sertakan gambar rajah iklan produk bagi korang buat pilihan. Jangan risau, maklumat korang memang top secret masa penghantaran. Aku dah try..

Call je 012-3155244



















Tuesday, April 22, 2014

Untuk belia Negeri Perak yang masih menganggur umur 17-28

Program Industrial Profesional Led Certificate 

Anjuran: Institut Automotif Malaysia (agensi MITI)
Matlamat program: Memberi peluang latihan & kerja kpd peserta belia2yg menganggur/gagal SPM yg berminat dlm industri Automotif yg berumur 17thn-28 thn, lelaki adalah diutamakan. Syarat penyertaan; lepasan PMR, SPM, Sijil SKM
Faedah program :
1. Yuran latihan percuma 35 hari (1/7/2014)
2. Tmpt latihan disediakan 
3. Penginapan & Makan Minum 3x sehari di sediakan percuma
4. Elaun RM 200 
5. Insuran & perubatan ditanggung sepanjang latihan
6. Jaminan pekerjaan kpd peserta utk bekerja di industri OEM spt Pero2, Proton, Toyota, Honda & vendor 
7. Berpeluang mendapat kan pentauliahan SKM dari Jabatan Pembangunan Kemahiran 
8. Sijil Penyertaan Program

Utk maklumat lanjut hubungi saudara Hazalmi Bakar Bakar 0175278799


Saturday, April 19, 2014

Ni kat Malaysia ke ni? Astarghfirullah..

Aku tak tau betul atau tak.. Tapi member aku cakap kat Mid Valley.. Tapi kalau betul , siasatlah.. Negara kita ni bukan biikinni bottom macam banda dalam cerita sponge bob.. Kita ni gah dengan nama negara Islam. Siapa penganjurnya?


Pengumuman dan mohon perhatian: SIAPA KENAL WANITA WARGA EMAS INI?

sesiapa yang mengenali wanita yang berusia 70 bernama RAHMAH BINTI HJ BAIDURI asal PERAK.. Tiada maklumat pengenalan diri orang menjumpai beliau di Highway Shah Alam dan membawanya ke Balai Polis Bandar Baru Klang. Jika sesiapa yang mengenali beliau sila hubungi Balai Polis Bandar Baru Klang. Tel: 0333412222 


Saturday, April 5, 2014

Perangkap Red Bean Army yang mengena. Isu Scorpene , Lynas dan MH370

Perancangan RBA (RED BEAN ARMY) sangat halis dan terancang. Mereka membuat satu demi satu jerangkap samar bagi mengelirukan orang awam. Aku dah lihat ni sejak isu kapal selam Scorpene lagi. Mereka (RBA) memainkan game berkenaan isu pembaziran apabila kerajaan membeli kapal selam Scorpene. Dari mulut-mulut ahli RBA, mereka menyampaikan isu pembaziran apabila kerajaan membeli kapal selam. Selain daripada itu, RBA turut memainkan isu nuklear apabila membangkitkan isu Lynas. Dengan pengaruh sensitif yang dimainkan, "Perangkap" RBA mula menjadi. Jika diikutkan, kapal selam yang canggih dan berkualiti ialah kapal selam yang mempunyai daya kuasa nuklear sebagai penjana. Apabila dihimpit dengan pelbagai isu, maka kerajaan Malaysia terpaksa mengambil kira pelbagai aspek untuk mengambil sesuatu keputusan. 

Sebelum ni, ramai blogger dah melihat game yang dimainkan oleh team RBA, namun begitu kerana kelicikan RBA telah membutakan pelbagai pihak hingga mereka dianggap sebagai satu permasalahan kecil. 

Kini RBA melangkah jauh lagi dengan memainkan isu MH370 , sebuah pesawat milik Malaysia yang dilaporkan hilang hingga kini. Dengan memetik isu kapal selam Scorpene, mereka mempertikaikan kemampuan fungsi kapal selam tersebut dengan membandingkan kemampuan negara ini dan negara jiran. Pelbagai alasan yang tidak logik dibangkitkan oleh RBA tentang kemampuan Scorpene dalam usaha mencari dan menyelamat tanpa mengira fungsi sebenar Kapal perang dengan kapal pencari. 

Terkini RBA mula membangkitkan isu mengapa Vietnam memiliki lebih dari sebuah kapal selam sedangkan Malaysia tidak seperti Vietnam. Kita pusing balik tentang isu pembaziran wang rakyat seperti yang mereka sebarkan. Jika kita fikir secara logik, kenapa RBA mahu bandingkan dengan Vietnam? Setiap negara mempunyai kelebihannya yang tersendiri. Disinilah kelemahan RBA yang tidak tahu tentang strategi negara dalam soal pertahanan. Bukan aset yang menjadi tajuk utama, sebaliknya teknologi pertahanan yang dimiliki oleh kerajaan Malaysia lebih baik daripada Vietnam. 

RBA terdiri daripada kelompok profesional , tetapi kebanyakan mereka bukanlah pakar strategi, sebaliknya lebih kepada spinning issue. Aku harap bagi mereka yang telah memdengar suara sumbang daripada pihak RBA, fikirkan secara logik dan profesional , berfikir secara pro dan kontra sebelum mengiyakan suara ejen RBA.

Friday, April 4, 2014

Macam mana nak kenal Red Bean Army? Siapa RBA tu?

Sekarang do hot dengan cerita Red BeN Army. Tapi dulu RBA ni meletup dikalangan blogger jer. Orang ramai tak pandang hal ni. Tapi disebabkan RBA dah masuk dalam dunia offline, maka mula la jadi kecoh pasal isu ni.

Aku bagi tau sedikit sebanyak siapakah yang bergelar red bean army ni. Mereka terdiri daripada pemilik perniagaan, penjawat swasta, petugas profesional dan pelajar kolej serta universiti.

Mereka akan menggunakan kerjaya mereka sebagai senjata utama untuk menghasut orang awam agar suasana menjadi kecoh atau dalam erti lain "memprovokasi".

Seperti contoh: seorang doktor klinik swasta yang menjalankan misi RBA akan mengenakan caj perubatan serta kaunseling kesihatan melebihi nilai keuntungan klinik yang sepatutnya. Jika harga perubatan asal adalah RM50.00, maka doktor tersebut akan menggandakan nilainya menjadi RM100.00 atau lebih. Apa bila ditanya mengapa harga menjadi begitu tinggi maka doktor tersebut akan menjawab bahawa kerajaan Malaysia telah menaikkan cukai perubatan.

Contoh yang kedua ialah: provokasi perkauman dimana seorang pensyarah kolej atau universiti akan menghasut pelajar supaya membenci kerajaan atas sebab peningkatan penganggur dikalangan bangsa cina, india dan lain-lain kaum selepas keluar dari universiti kerana kuota pekerjaan awam hanya untuk pelajar melayu sahaja.

Contoh bagi kes hartanah pula, RBA akan cuba mengenakan tekanan harga hartanah mengikut jenis kaum. Bagi yang tidak berkemampuan, mereka tidak akan mampu membeli tanah perumahan. Kita semua tahu aset yang sangat bernilai sekarang ialah aset hartanah. Jika dilihat sekarang, bumiputera hanya mampu memiliki rumah pangsa atau flat sahaja dan tak mampu memiliki walau satu lot pun tanah. Bukan aku berniat nak menghasut, tapi fikirlah masa depan bangsa bumiputera. Jika bangsa lain ada tanah seluas banglo, kita pula hanya ada rumah petak tanpa halaman.

Contoh yang ketara pula adalah dikalangan pengilang produk dan pihak pemborong. Mereka akan menaikkan harga jualan pukal terhadap kaum lain dan mengenakan harga rendah untuk kaum mereka sendiri. Ini bertujuan bagi menjadikan harga barangan pasaran menjadi tidak stabil. Ini akan menjurus kearah inflasi.

Peratus RBA paling banyak adalah dalam sektor tersebut:

-Perkhidmatan perubatan dan kesihatan swasta (naik harga ubat)
-pengangkutan awam terutamanya teksi (hasutan sepanjang perjalanan)
-pensyarah universiti atau kolej (hasutan perkauman sepanjang pengajian)
-perniagaan peruncitan (naik harga barangan atas alasan cukai)
-perniagaan restoran (naikkan harga makanan / minuman)
-sektor hartanah (membezakan jenis hartanah dan harga rumah antara kaum)
-perindustrian (menaikkan harga barangan kilang secara tak seimbang antara kaum)
-pelajar kolej dan universiti (menghasut rakan sebangsa supaya membenci rakan dari kaum yang lain)

Bila semua ini terjadi dan masyarakat awam mempercayainya, maka semua pihak akan menunding jari kepada pihak kerajaan dan mencetuskan suasana huru hara yang akan menarik perhatian negara luar yang menanti saat kucar kacir. Ini akan menjadikan alasan utama untuk mereka masuk campur atas sebab hak asasi manusia. 

Kesannya ialah seperti yang berlaku kepada Singapura yang terpaksa dipisahkan dari Malaysia. Maka semakin kecillah negara dan tidak mempunyai kekuatan lagi. Yang akan kerugian ialah semua pihak terutamanya bangsa bumiputera tidak kira dipihak pembangkang mahupun kerajaan pimpinan BN.



Sunday, March 9, 2014

Layanan sangat tak sempurna di Panmour Villa Restaurant Shah Alam



Bila pelanggan berkehendakkan masakan Kailan Ikan Masin, mereka menghidangkan masakan bayam yang tak tahu apa ramuan masakannya. Manakala pesanan yang dibuat langsung tak disiapkan. Bahi saya, kualiti restoran ini sangat rendah dan pelayannya tidak mesra pengguna. Lebih setengah jam menanti masih belum disiapkan sedangkan pelanggan lain dah dapat terlebih dahulu. Secara peribadi dan jujurnya saya katakan bahawa restoran ini TAK MESRA PELANGGAN.

sekian sahaja komen dari saya.

Ni kailan ke?



Sikit pun tak hormat saya selaku pelanggannya.


Monday, March 3, 2014

RX Crystal penawar sel tunjang badan anda.

Apa Itu Rx Crystal?

*Penjelasan di ambil dari laman Fb Dato' Dr. Noordin Darus (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=452563318168966&set=a.157680287657272.37501.147297632028871&type=1&theater)  


Hubungi 017-573 9303 untuk pembelian


Soal Jawab RxCrystal

Genap sudah sebulan RxCrystal dilancarkan secara "guerilla" - word-of-mouth dan perjumpaan seluruh Malaysia. Alhamdulillah sehingga kini lebih 600 set terjual - dan yang membuatkan saya teruja adalah respon baik dari golongan pengamal perubatan seperti doktor.

Oleh itu, kini tibalah masanya saya berkongsi secara ringkas RxCrystal kepada orang umum:

1. Apa itu RxCrystal?

Formula hablur 100% natural yang boleh bantu lebih daripada 50 jenis penyakit. Di antara penyakit yang telah mendapat maklum balas positif termasuk darah tinggi (saya sendiri merasai perbezaan ketara - tidak perlu ubat darah tinggi), kencing manis dan arthritis. Begitu juga dengan pesakit kanser - peparu, serviks dan payudara - ada yang telah melalui rawatan menggunakan RxCrystal. Senarai masalah kesihatan yang boleh dibantu RxCrystal semakin bertambah dari hari ke hari. Alhamdulillah.

2. Bagaimana RxCrystal ini berfungsi?

RxCrystal bertindak ke atas stem cell. Stem cell adalah ibu sel di dalam tulang sum sum. Stem cell mengeluarkan sel setiap hari dalam kuantiti yang banyak bagi menggantikan sel-sel yang sudah mati dalam tubuh badan.

Proses pengeluaran sel ini banyak bergantung kepada maklumat yang sampai ke stem cell. Sekiranya berlaku pencemaran "signal" - pemakanan tak betul, udara tercemar, bahan-bahan toksik dalam harian, atau faktor genetik sendiri - maka stem cell juga akan mengeluarkan sel-sel yang "tercemar". Sel tercemar ini yang akan menyebabkan masalah kesihatan atau membuatkan badan tidak mampu melawan penyakit.

Fungsi utama RxCrystal adalah untuk memberikan "signal" semulajadi yg tidak tercemar kembali kepada stem cell - sejurusnya melahirkan sel-sel baru yang sihat. 

3. Okay. Boleh tak beri gambaran prosesnya?

Bayangkan tulang sum-sum kita adalah mesin fotostat. Ia akan mengeluarkan salinan sel-sel berdasarkan "master copy" yang difotostat.

Pada permulaan kehidupan, "master copy" ini bersih dan tidak tercemar. Tetapi lama-kelamaan (atau kerana faktor genetik), "master copy" ini boleh menjadi rosak, kotor. Jadi salinan dari "master copy" ini juga akan jadi rosak.

RxCrystal, apabila diambil, akan mengambil tempat "master copy" dan membetulkan semula proses pengeluarannya.

4. Bagaimana pula RxCrystal melakukan sedemikian?

Konsep ini diberikan nama Alamtologi yang dikaji oleh pakar sains dari Malaysia sendiri. Pendek kata, melalui siasatan ke atas aspek sains dalam Islam, sejarah purba (contoh: piramid), alam semulajadi (contoh: semut), dan ilmu matematik, Alamtologi telah menemui satu formula yang merupakan hukum asas pengiraan alam. Formula inilah yang digunakan untuk memberikan ukuran asas bagi membetulkan sel dalam badan.

Apabila pesakit mengambil RxCrystal, aspek fizikalnya (garam,gula & air) hanyalah sebagai pembawa maklumat. Maklumat inilah yang akan diterima stem cell dan digunakannya.

5. Hanya garam, gula dan air?

Ya, kandungan fizikal RxCrystal adalah garam, gula dan air suling. Tetapi bayangkan bagaimana maklumat di Internet bertukar. Semua aspek digital tidak boleh dinampak mata kasar - dan wayar kecil yang menghubungkan kita itu hanyalah aspek fizikal yang sebenarnya pembawa sahaja - adakah nilai maklumat yang disampaikan itu sama nilainya dengan nilai wayar? Sudah tentu tidak.

Begitu juga dengan garam, gula & air di RxCrystal. Ia adalah pembawa.

6. Okay Dr. Bagaimana cara pemakanan?

Ambil 1 sachet (0.1g) hablur 2x sehari - sebelum tidur dan selepas bangun. Letakkan di bawah lidah dan biarkannya larut sendiri.

7. Ada kesan sampingan?

Bergantung kepada keadaan stem cell masing-masing.

Contoh: Bagi mereka yang ada masalah sendi tetapi dihilangkan melalui mengambil ubat setiap hari atau melalui corrective surgery, waktu permulaan ambil, sendi mungkin "tertangkap" atau rasa sakit datang semula.

Contoh-contoh lain yang berlaku bagi mereka yang ada penyakit (sama ada sedar atau tersembunyi) kronik adalah masalah ruam, badan panas, mengantuk teruk, demam, selsema.

Tetapi reaksi sebegini bukan perkara biasa dan mungkin berlaku dalam 2-3 daripada 10 pengambil RxCrystal.

8. Wah, bunyi macam teruk.

Ya, itulah dinamakan "healing crisis". Dalam semua perubatan semulajadi, terutama seperti RxCrystal yang mensasarkan ke asas stem cell, badan akan memberi tindak balas di waktu permulaan.

Kalau ambil ubat, jarang nak nampak healing crisis kerana fungsi ubat moden adalah merawat simptom. Contoh: Anda demam, ambil panadol, kurang demam. Panadol melawan masalah demam, tetapi kenapa anda demam? Persoalan ini diluar skop perubatan Panadol.

RxCrystal pula merawat peta sel anda di stem cell. Masalah di bahagian selular apabila dibetulkan, pasti memberi reaksi ke atas sel-sel sedia ada yang dah biasa dengan keadaan "berpenyakit". Reaksi sel semulajadi adalah untuk melawan elemen baru - itulah munculnya healing crisis.

9. Berapa lama crisis, kalau berlaku?

Dinasihatkan meneruskan program rawatan RxCrystal selama minima 15 hari. Menjelang hari ke-10, kebanyakan healing crisis dah hilang - maka proses pemulihan selular berlaku pula.

10. Okay, akhir sekali, bagaimana untuk membeli RxCrystal?

RxCrystal | 15 folder x 2 sachet setiap folder
Cukup untuk rawatan 15 hari atau maintenance harian 30 hari

Hubungi 017-573 9303  untuk pembelian



 

Thursday, February 6, 2014

Jom buat cincin sendiri guna dawai.. (ruangan untuk kanak kanak dan awal remaja)

Aku tak tahu nak tulis apa dah sebab sekarang ni ramai orang dah start jadi keyboard worrior sampaikan aku pun tenggelam timbul naik. Tapi sebagai penulis, aku takkan berhenti menulis walaupun untuk golongan adik adik aku.

Hari ni abang nak cerita sikit bab fesyen di jari untuk adik adik abang yang suka bertukang dengan dawai sidai kain terpakai milik mak adik adik. Tapi jangan potong dawai yang ada di ampaian sudahlah dik.. Nanti dapat gelaran juara pecut kampung bila kena kejar dengan mak sendiri.

Siapa yang tak suka pakai cincin? Abang sendiri tak pakai jam tangan tapi minat dengan cincin. Cuma harga cincin besi dipasaran (tanpa batu cincin ) pun dah cecah RM35.00 sebentuk. Nasib baik la abang ni tukang bentuk batu cincin daripada kayu dan tahi besi.

Ok, sekarang abang malas nak cerita panjang. Gambar dah sedia untuk adik ikut panduan cara nak buat cincin buatan sendiri home made "lord of the ring"

1. Adik kena la ada dawai sepanjang 70 cm (kalau lebih lagi elok sebab lebihannya boleh dipotong untuk kemasan akhir) . Juga playar muncung panjang / tirus.

2. Bentukkan bulatnya guna pen marker. Ini bagi memastikan bentuk kerangka nanti tak lari.

3. Selepas dah bentuk guna pen. Ukur rangka cincin ikut saiz jari. Lebihkan sikit saja untuk bagi ruang lilitan dawai keliling rangka dawai.

4. Lilit sekeliling rangka dengan dawai lebihan tadi. Ikut panduan pada gambar.

5. Untuk kemasan akhir. Hujung dawai hendaklah berakhir dibahagian luar supaya tak mencederakan jadi bila disarungkan.

6. Cincin dawai siap untuk dipakai.













Sunday, December 22, 2013

KETUA PEMUDA UMNO GOPENG KP YANG TERBAIK DALAM SOAL KEBAJIKAN EXCO.

Aku tak tipu sahabat semua. Ini dengan mata kepala aku sendiri melihat segala aktiviti pemimpin aku yang banyak berjasa kepada masyarakat. Bukan sahaja kepada orang luar, malah beliau tak putus putus membantu membimbing para exco pimpinan beliau sepanjang wujudnya exco Pemuda UMNO Bahagian Gopeng ini.

Bermula dari penyampaian watikah perlantikan Biro dibawah Pemuda UMNO Gopeng, hingga ke saat ini. Asal sahaja ahli Biro yang ditimpa musibah, maka beliau akan tirun menghulurkan bantuan secepat mungkin.

Bukan itu sahaja, beliau akan menemui para AJK Biro secara persendirian dan duduk berbincang bersama sama bagi menyelesaikan masalah. Pemuda UMNO Gopeng sangat bersyukur memiliki Seorang Ketua Pemuda yang berdedikasi dan menyayangi ahli pimpinan beliau.

Walaupun beliau pernah tewas satu ketika dahulu ketika pemilihan lepas, namun begitu tidak sedikitpun dendam kesumat dihati beliau terhadap pihak lawan. Kini bukan sahaja seluruh Pemuda UMNO Gopeng menyanjungi beliau malah, turut dihormati diseluruh perngkat sayap bahagian Gopeng.

Terima Kasih Saudara Adli Bin Dato Tahiruddin . Ketua Pemuda yang prihatin terhadap nasib ahli bimbingan beliau.

Thursday, December 12, 2013

Terima kasih syarikat Roti Gardenia. Sumbangan roti mangsa banjir.


Dipetik dari: Astro Awani.


KUALA TERENGGANU: Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said melahirkan rasa terharu apabila pihak pengurusan syarikat roti Gardenia enggan menerima bayaran roti yang diagihkan kepada mangsa banjir yang terperangkap di negeri itu baru-baru ini.

Sebaliknya pihak pengurusan syarikat terbabit menganggap roti itu sebagai sumbangan mereka kepada mangsa banjir di negeri itu.

“Terima kasih kepada pengurusan Gardenia yang pada hari itu saya membuka lori untuk diagihkan (roti). Asalnya kita berbincang dengan driver, pada awalnya tidak berani tetapi saya cakap dengan pegawai pengurusan dia saya bersetuju untuk membayar harga roti tersebut. Apabila kita tulis surat untuk mendapatkan invois,pengurus dia kata ini sumbangan mereka untuk mangsa banjir yang terkandas. Jadi saya ucapkan terima kasih kepada pihak Gardenia,” katanya.

Beliau yang ketika itu dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kemaman meminta dua pemandu lori Gardenia mengagihkan roti yang dibawa mereka kepada orangramai.

Lori terbabit yang turut terkandas ekoran banjir di kawasan Chendor, pada mulanya enggan membenarkan lori mereka dibuka .

Selepas berbicang dengan pengurus Gardenia di Kuala Lumpur, beliau kemudiannya membuka lori dan mengagihkanya kepada mangsa yang terperangkap.

Tindakan Ahmad itu turut dikongsikan mangsa banjir yang berada di tempat kejadian dan mendapat perhatian di media sosial. - Astro Awani



Monday, December 9, 2013

UMNO GOPENG KOMITED BANTU MANGSA BANJIR PANTAI TIMUR

Itulah yang dinamakan semangat perpaduan. Dikala ramai pihak bertungkus lumus menghantar bantuan kepada mangsa banjir di Pantai Timur, Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Gopeng (Perak) turut tidak terkecuali dari menghulurkan bantuan kepada mangsa banjir.

Dengan dipimpin oleh saudara Adli Dato' Tahiruddin dan Biro Kebajikan PPUMNOBG serta jemaah ajk pemuda Gopeng, sebuah pusat pengumpulan bantuan derma diwujudkan di : no 1 Tingkat Seri Rapat 12 , Taman Maju Rapat, 31350 Ipoh, Perak.

Pelbagai bantuan dari segi pakaian, selimut, serta makanan sedang dikumpulkan dan akan disalur ke pusat penempatan sementara mangsa banjir.


Bagi anda yang tinggal di sekitar Gopeng dan berhajat membantu mangsa banjir, bolehlah menghubungi terus nombor telefon yang tertera dibawah atau terus ke alamat yang disertakan diatas.

hubungi : 012 5533384- fairus





Derma Bantuan Mangsa Banjir Pantai Timur Semenanjung Malaysia

Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Gopeng / PPUBG melancarkan bantuan untuk mangsa banjir di Pantai Timur Semenanjung Malaysia ,sebarang bantuan boleh diserahkan di : no 1 tingkat seri rapat 12 taman maju rapat atau hubungi : 012 5533384- fairus

Bagi penduduk sekitar Gopeng dan kawasan berhampiran , bolehlah menyumbangkan derma berupa pakaian dan beberapa keperluan lain.

Sumbangan anda sangat dihargai.


Saturday, December 7, 2013

Restoran Upin dan Ipin di Mydin Meru Raya Ipoh.

Jom, meriahkan restoran Upin Ipin di Mydin Meru raya, ipoh. Milik bumiputera dan halal.

HADI AWANG MELAWAT MANGSA BANJIR.

Ops.. Tajuk jer Hadi Awang melawat mangsa banjir. Kononnya pembangkang saja yang melawat mangsa banjir ni kot. Tapi kita nampak tak pemimpin tertinggi BN turun padang melawat mangsa banjir?

Gambar saja mampu menceritakan kebenaran...

Terima kasih Sinar Harian atas pendedahan ini...

http://www.sinarharian.com.my/semasa/34-058-mangsa-banjir-pahang-di-pusat-pemindahan-1.227745

Pakaian klasik untuk dijual. Tiada dalam pasaran kini.

Jom beli pakaian klasik. Jika berminat 017-537 2482 (sms)

RM10.00 setiap sehelai (tidak termasuk pos)

Kos penghantaran pos :

RM7.00 (semenanjung Malaysia)
RM10.00 (Sabah dan Sarawak)



Kod 01


Kod 02


Kod 03


Kod 04


Kod 05

Wednesday, December 4, 2013

HARUMAN PHERO-X minyak pengasih tanpa khurafat.

Ini adalah iklan berbayar. Aku nak promote sikit produk pelanggan aku jual.






Harga RM79.00 (semenanjung Malaysia)
RM89.00 (Sabah/Sarawak)

Penghantaran menerusi poslaju (2-4 hari bekerja)

Sms kepada 017-5739303 untuk pesanan selepas bank in.

Sertakan nama, alamat penghantaran, nama bank, tarikh bank in, masa bank in, amaun.

Maybank 158172 907953

...................................................................................................................................................

Wangian Hormon Pemikat Wanita ini merupakan minyak wangi untuk lelaki yang mampu memikat & menggoda jiwa wanita. Wanita akan teringat-ingat dan menyimpan diminda separa sedar mereka sejak kali pertama menghidunya. Tidak hairanlah ramai lelaki yang kurang ‘hensem’ tetapi mempunyai awek yang cantik & seksi. ANDA juga layak untuk itu! Percaya dan yakinlah dengan teknologi sains Rusia ini.. Ada yang pakai di pakaian, ada juga yang letak di kusyen kereta dalam usaha memikat gadis idaman!


Pheromones tidak boleh dihidu baunya oleh hidung, pheromones hanya dapat dikesan dan diterjemah oleh veromenasal organ – VNO (organ yang terdapat pada pangkal hidung). Kajian menunjukan bahawa ia berkesan & terbukti secara saintifik boleh mempengaruhi sikap & tindak balas seseorang. Kesan-kesan pheromone boleh anda rasakan pada waktu-waktu tertentu. Cuba ingat waktu anda tiba-tiba tertarik pada seseorang apabila berselisih dan bertembung secara tidak sengaja. Jika anak anda rindukan anda, berikan sahaja pakaian yang anda pakai kepadanya, rindunya pasti terubat! Tahukah anda, haiwan peliharaan mengenali anda bukan melalui rupa paras, tetapi melalui bau!

Sekarang telah dibuktikan bahawa manusia menghasilkan dan bertindakbalas terhadap pheromone. Ianya dipanggil (chemistery). Kajian menunjukkan bahawa pendedahan kepada pheromone lelaki memberikan kesan kepada peredaran haid wanita, seterusnya kepada kesediaan dan perasaan wanita untuk dibelai dan untuk melakukan hubungan intim.

Pernah anda lihat lelaki, walaupun rupanya tidaklah hensem, atau benar-benar macho, nampaknya dapat memikat ramai wanita? Hendak dikatakan beliau kaya, tidak juga. Kemungkinan besar, beliau menghasilkan lebih banyak pheromones yang dapat dikesan wanita, berbanding anda! Sekarang tidak mustahil untuk sesiapa jua mencuba kekuatan memikat yang terhasil oleh pheromones.


Dengan minyak PHERO-X ini:

TAK PERLU ke seminar yang mahal untuk menjana keyakinan anda!

TAK PERLU membeli berpuluh-puluh buku untuk belajar cara memikat pasangan!


TAK PERLU pening pikir tentang perubahan perangai atau komen pasangan!


TAK PERLU mencari produk-produk lain untuk meningkatkan keghairahan pasangan!




Anda bujang atau nak tambah cawangan baru?

Anda student yang nak cari awek?

Anda businessman yang nak cari pelanggan?

Anda kurang berkeyakinan pada diri sendiri?

Anda mahu pikat seseorang tetapi perlukan sedikit bantuan?

Anda mahu cari pasangan tetapi malu untuk menyatakan?

Anda gemar bersosial dan mahu dikelilingi awek?

Anda mahu tonjolkan keterampilan diri dan dilihat sebagai seorang yang hebat?

PHERO-X (original) adalah jawapannya.
...................................................................................................................................................


Harga RM70.00 (semenanjung Malaysia)
RM80.00 (Sabah/Sarawak)

Penghantaran menerusi poslaju (2-4 hari bekerja)

Sms kepada 017-5739303 untuk pesanan selepas bank in.

Sertakan nama, alamat penghantaran, nama bank, tarikh bank in, masa bank in, amaun.

Maybank 158172 907953




Monday, November 25, 2013

Wangian Arabian Night. Wanginya seindah nama.

Baru baru ni aku pergi shopping kat Mydin Mall. Macam biasalah aku memang akan pergi cari perfume kat area produk "odour oh No!" hihihi... Dan aku paling suka beli wangian kasturi bila ada bajet. Tapi kali ni aku punya gatal hidung pergi cium bau semua perfume yang ada.

Dua bulan sebelumnya, aku ada beli satu spray perfume yang bagi aku sangat unik baunya. Aku tak ingat apa nama perfume tu tapi aku memang ingat baunya.. Memang unik sangat bagi aku. Bila pakai je, aku boleh rasa aura kelakian aku ni meningkat. Dengan rasa yakin dan bersemangat. Nak kata maskulin punya bau, tak la kot jika dibandingkan dengan kasturi kijang. Cuma bau yang aku nak bagitau ni ada keistimewaannya yang tersendiri bila baunya bergabung dengan peluh jantan aku.

Itu cerita dua bulan lepas. Yang ni pulak cerita minggu lepas dimana masa aku dok cium setiap bau perfume yang ada, tiba tiba aku terbau satu jenis bau yang aku cukup kenal sejak dua bulan lepas. Aku pun tengoklah nama bau perfume tu.. Rupanya nama ia adalah "Arabian Night"... Patutlah ada keserasian... Sesuai dengan aku yang masih mengalir darah keturunan Arab... Sejak tu la aku istiqomah guna perfume Arabian Night ni sampai sekarang.

Nak tau aura perfume Arabian Night? Hasil Gabungan bau bunga cina dan ros turki menjadikan bau Arabian Night sangat mendalam ertinya. Lebih hebat jika anda gabungkan bau kasturi kijang yang bersifat maskulin. Pastinya kelenjar adrenalin anda akan menarik kehadiran seorang wanita berdekatan anda.

Selamat mencuba bauan Arabian Night yang unik dan kasturi kijang yang sangat maskulin. Dah dapat tarik awek.. Jangan lupa belanja ayam kentaki untuk aku yang beri tips ni..

Monday, November 18, 2013

RAHSIA SENAMAN BERJALAN UNTUK KUATKAN ALAT SULIT LELAKI

Aku nak cerita sikit tentang senaman berjalan pada sidang pembaca. Satu perkara yang mudah tetapi membawa seribu satu manfaat buat kita semua. Tak kira anda pesakit jantung, buah pinggang (belum kronik), diabetes, darah tinggi mahupun masalah kesihatan yang lain.

Tempoh masa 20 minit setiap hari selama seminggu adalah rahsia kesihatan bagi yang menghidap masalah penyakit kronik. Setelah dilakukan selama seminggu sebagai tindakan generate darah dalam badan, barulah dilakukan tiga kali seminggu.

Aku ada bawa seorang kawan yang namanya dirahsiakan mempunyai masalah kesihatan lelaki dan mengadu kepada aku. Tapi aku cakap kat dia awal-awal... Agak agak la kalau nak cerita, kat orang bujang macam aku pun nak dibagitau. Tapi aku tak potong percakapan dia macam tu je.. Kebetulan kami jumpa dipadang permainan, aku ajak dia sembang sambil berjalan. Lebih kurang dua puluh minit aku layan dia sembang.

Lepas tu aku stop untuk ajak dia duduk kat kerusi taman. Aku tanya dia macam mana rasa badan sekarang? Dia kata satu badan rasa panas cuma lenguh sikit sebab jalan lama. Aku kata kat dia, tunggu awal pagi esok.

Dan seperti yang dijanjikan, kami jumpa untuk minum sama. Aku tanya kawan aku, apa dia rasa pagi ni? Tak ada apa rasanya, cuma badan suam saja.... Petang tu aku ajak dia keluar lagi jalan-jalan ambil angin dan seperti biasa , tempoh masa berjalan kaki cuma lebih kurang dua puluh minit sahaja..

Lebih kurang seminggu (tak sampai pun) kawan aku telefon aku bagitau yang dia dah mula nampak kesan pada masalah kesihatannya. Apa yang aku dengar daripada dia, bila waktu pagi je dia punya torpedo mencanak tegak. Alhamdulillah, tu je yang aku boleh cakap.

Patutlah dalam tv tu dok suruh kita senaman sekurang kurangnya dua puluh minit tiga kali seminggu. Banyak mana kita makan tongkat ali, ubat diabetes, ubat darah tinggi tapi kalau darah tak jalan... Makan ubat apa pun tak berguna.

Aku nasihatkan bagi pesakit kronik supaya amalkan senaman berjalan... Jangan berlari... Sukat kemampuan pergerakan kita. Aku sendiri pesakit diabetes, tapi bila amalkan senaman.... Badan aku macam orang normal saja... Tapi sori la.. Aku tak buat tiga kali seminggu, tapi dua kali setiap hari lepas subuh dan jam 6 petang selama dua puluh minit...

Wednesday, November 6, 2013

RAWATAN ISLAM: merawat barah @ kanser

DOA-DOA UNTUK MEMUSNAHKAN SEL-SEL KANSER

1. Surah Al Maidah (Ayat 82-91).
2. Surah Al Araf (Ayat 70-81).
3. Surah Ar Ra'd (Ayat 16-28).
4. Surah Al Anbiyaa' (Ayat 38-50).
5. Surah Asy Syu'ara (Ayat 185-227).
6. Surah Az Zummar (Ayat 42-52).
7. Surah Ghafir (Ayat 67-77).
8. Surah Az Zukhruf (Ayat 52-70).

Cara-caranya:

Sebelum memulakan bacaan:

1. Istighfar 10x.
2. Shalawat Nabi 10x.
3. Al-Fatihah 1x.
4. Ayatul Kursi 1x.

Sediakan botol-botol air yang bersih secukupnya. Setiap kali habis membaca surah-surah berkenaan, maka ditiupkan kepada air tersebut. Pesakit dinasihat kan minum air bacaan setiap hari. Sapu air pada anggota yang kena barah kanser dan mandi pesakit dengan air ini. InsyaAllah kerana sakit dan sembuh semuanya dengan izin-Nya.


Herba dan bahan alami yng sesuai untuk merawat kanser

Teh hijau
Cendawan merah ling zhi
Cendawan mekah al kammah
Pokok tujuh jarum (daun dan bunga)
Limau (semua jenis) masam

Tuesday, November 5, 2013

Minah tudung lengan terdedah

Jom nyanyi lagu minah tudung... Alimnyer awek ni.. Pegang bendera PAS tapi lengan masyaallah...

gambar ni diambil oleh seorang sahabat Parang Pedang. Ini ke simbol Islam bawaan PAS?

Monday, November 4, 2013

Doa Akhir Tahun dan Awal Tahun

Salam Maal Hijrah dari Parang Pedang untuk pembaca semua.



Mi Rebus Naina Mohamad kawww gilerrr....

Rasa sikit manis dan masin bercampur, kuah pekat dan aroma sedap. Aku dah rasa dan itulah rasanya... Kalau korang nak tau rasanya.. Korang pergilah rasa.. Mi rebus mamak Naina ni aku cuba memang sedap. Kuah pekat mi rebusnya buat kita akan datang lagi untuk menjamu selera mi rebusnya. Kat mana lokasinya? Korang datanglah ke Ipoh. Tempatnya di sebelah Medan Selera Tasek, Ipoh. Berhadapan Jalan Sultan Azlan Shah Utara (lot tepi sebaris dengan RHB bank Tasek) ... Ni bukan iklan berbayar.. Tapi aku nak bagitau korang tempat pilihan bagus untuk menjamu selera.





Pokok Dukung Anak

"Kalaulah anda tahu nilai segenggam herba untuk kesihatan anda. Nescaya anda sanggup menukarkannya dengan ketulan emas".

Itulah yang boleh diungkapkan oleh pakar herba. Aku nak cerita tentang pokok dukung anak. Nampak je macam bodoh-bodoh pokok ni tumbuh tepi jalan. Sebenarnya nilai pokok dukung anak ni hampir setaraf dengan herba terkenal dunia iaitu Ginseng. Kalau diikutkan dulu pun pokok Ginseng ni sama nasib macam dukung anak. Tumbuh je tepi jalan kat negeri China dan Korea tu. Tapi bila orang dah tau khasiatnya, naiklah saham pokok tu.

Apa kegunaan pokok Dukung Anak?

Perlindungan Hati
Herba in lazimnya digunakan untuk merawat jaundis (sakit kuning) dan hepatitis. Di China dan India, kajian untuk menilai kesan pelindungnya terhadap hati dibuat dengan mengenakan haiwan makmal kepada toksin hati (bahan yang meracuni hati) seperti alkohol dan parasetamol. Dalam setiap kes, kesan pelindung telah terbukti. Keputusan ini menyerupai kesan pelindung hati yang terhasil oleh sejenis herba tempatan lain, iaitu Hempedu Bumi (Andrographis paniculata).

Anti-Hepatitis B
Pada lewat 1980-an, kalangan penyelidik dan pengamal perubatan herba telah amat terangsang berikutan ujian yang berjaya terhadap herba ini dalam menentang virus Hepatitis B, virus yang menyebabkan sejenis jangkitan beransur-ansur yang dikaitkan dengan barah hati dan dianggarkan dihidapi oleh sekitar 300 hingga 500 juta orang di seluruh dunia. Manakala sains masih sedang mencari-cari suatu rawatan yang mampu melumpuhkan virus ini dan mencegahnya daripada merebak, beberapa kajian terhadap Dukung Anak telah menunjukkan kesan antivirus yang memberangsangkan dalam menentang Hepatitis B. Namun begitu, ujian selanjutnya di tempat lain menghasilkan keputusan yang bertentangan tanpa sebarang perubahan dilihat. Perbezaan-perbezaan ini mungkin di sebabkan oleh kelainan aras kandungan bahan aktif dalam contoh-contoh yang digunakan. Dalam semua ujian ini, para penyelidik tidak mendapati sebarang kesan sampingan atau tindak balas negatif dan merumuskan bahawa herba ini selamat dan tak toksik. Sekiranya digunakan secara bergandingan dengan herba lain, Dukung Anak sekurang-kurangnya menawarkan satu rawatan alternatif yang berpotensi untuk merawat Hepatitis B.
Batu karang (batu buah pinggang dan batu hempedu)

Di Amerika Selatan, Dukung Anak merupakan penawar yang digunakan dengan paling meluas untuk merawat masalah batu karang, baik batu buah pinggang mahupun batu hempedu, sehingga ia digelar oleh masyarakat tempatan sebagai “Penghancur Batu”. Dalam satu kajian klinikal pada tahun 1999 (Campos, A. H. dan rakan-rakan), pati Phyllanthus Niruri telah menunjukkan kesan perencat tak berkait kepekatan yang ampuh dan berkesan terhadap pembentukan hablur kalsium oksalat (ketulan bahan bina yang menghasilkan kebanyakan batu buah pinggang). Ini boleh menjelaskan penggunaannya dalam kaedah perubatan tradisional untuk mencegah pembentukan batu buah pinggang. Herba ini dipercayai memiliki sifat-sifat unik sebagai bahan antikejang dan pengendur otot khusus bagi saluran kencing dan saluran hempedu yang, mengikut tekaan para penyelidik, memudahkan penyingkiran batu buah pinggang, batu pepundi kencing dan batu hempedu.

Antivirus
Penyelidikan terbaru terhadap Phyllanthus Niruri menunjukkan bahawa aktiviti antivirusnya merangkumi ‘virus kurang imun manusia’ (human immunodeficiency virus) atau HIV, iaitu virus yang menyebabkan penyakit AIDS. Sekumpulan penyelidik Jepun menemukan sifat-sifat perencat virus HIV-1 pada tahun 1992 dengan satu pati ringkas daripada pokok ini. Pusat Penyelidikan Farmaseutik Bristol- Myers Squibb telah mengasingkan sekurang-kurangnya satu daripada juzuk (kandungan) pada pokok ini yang menyumbangkan kepada aktiviti ini – iaitu sebatian unik yang mereka namakan “niruriside”.
Manakala dianggarkan bahawa waktu yang lama lagi masih perlu dilalui sebelum herba ini diambil masuk ke dalam senarai dadah farmaseutik piawai, ia kini digunakan oleh para pengamal perubatan herba dan kesihatan alamiah di serata dunia dalam pelbagai rumusan untuk masalah-masalah tersebut di atas. Bagaimanapun, dalam bidang perubatan pencegahanlah barangkali herba seperti Phyllanthus Niruri digunakan secara paling meluas. Keperluan ini kini menjadi sekian menyerlah dalam menghadapi ancaman semakin membesar daripada pelbagai penyakit virus yang kita tidak mempunyai sebarang rawatan ortodoks untuk menentangnya. Paling utama, herba ini tidak toksik dan bila digunakan secara bergandingan dengan herba lain, membantu meningkatkan sistem pertahanan tubuh kita terhadap ketoksikan (keracunan) dan penyakit.

Senang ceritalah, kalau penapis darah (hati) ni bersih.. Lagi mudahlah darah kita dicuci dalam badan.

Dari Sumber sahih lain yang aku tahu tentang dukung anak ni ialah kemampuannya menyembuhkan masalah mati pucuk bagi kaum lelaki. Dan dari testimonial yang aku alami sendiri ialah pokok dukung anak ni bertindak sebagai booster kepada masalah keletihan. Kalau tak cukup tidur, cukuplah dengan segelas air dukung anak, dalam beberapa minit keletihan tu akan berkurangan dan sejam selepas tu terus hilang letih. Sangat sesuai kalau demam urat.

Macam mana nak guna pokok Dukung Anak?

Senang saja sebab kita tak perlu tumbuk atau potong. Ambil 3 hingga 5 batang pokok dukung anak dengan akarnya sekali ( pokok berukuran 30cm). Bersihkan keseluruhan pokok. Rebus pokok dukung anak dengan air sebanyak 2 liter. Masak hingga air rebusan bertukar warna kuning pekat. Biasanya dalam anggaran 15 minit. Biarkan sejuk seketika.

Cara minum?

Tuangkan separuh gelas air rebusan dukung anak dan tambah air kosong setengah gelas lagi atau satu cawan teh air rebusan untuk minum patinya. Banyakkan minum air antuk lancarkan peredaran darah.

Minum segelas ( separuh air rebusan dan separuh air kosong) waktu pagi sebelum pergi kerja atau sejam sebelum aktiviti riadah. Malam pula minum secawan pati rebusan (tanpa campur air kosong). Bagi suami yang mahu booster, minum segelas pati air sebusan ( tanpa campur air kosong) sejam sebelum aktiviti anda.



Selamat mencuba. Yang pasti dukung anak ni selalu jadi mangsa mesin rumput.