Wednesday, April 3, 2013

13 Mei 1969.. SALAH SIAPA? Kita jangan lupa DAP ketika tragedi.

Habis tangan kat sana, kaki kat sini, kepala kat situ. Anggota badan usah cerita la... Semua terburai. Mayat bergelimpang dah macam daging kat pasar je. 13 Mei daripada apa yang diceritakan , apa yang dirakam memang mengerikan. Puncanya kerana suatu perarakan yang melampau menghina orang Melayu dan mewujudkan kebencian kaum cina terhadap orang melayu ketika itu.

Siapa yang buat perarakan ni? Masa tu pakatan pembangkang iaitu DAP dan Gerakan (sebelum menyertai BN) memenangi banyak kerusi parlimen dan Perikatan hampir kalah dalam pilihanraya. Berpunca dari kemenangan pembangkang ni, satu perarakan besar besaran pembangkang ni dibuat.. Turut diikat diatas lori pembawa penyokong pembangkang ni ialah penyapu yang membawa simbolik sapu bersih orang melayu ke laut.Ekoran daripada tindakan itulah orang melayu mula bangkit dengan kemarahan.

Siapa dalang 13 Mei? Kita kena tahu bahawa Lim Kit Siang adalah antara dalangnya, pengaruh dia keatas kaum cina dimonopoli sepenuhnya untuk membuat kekacauan. Memang apa yang terjadi adalah atas rancangan sulit Lim Kit Siang. Berapa banyak nyawa orang melayu yang tergadai kerana Lim Kit Siang.

Masih ingat cerita seorang wanita melayu mengandung yang ditetak hingga terburai isi perut manakala janin didalamnya dikeluarkan dengan cangkuk babi? Salah siapa? Salah siapa? Salah siapa? Anda undi DAP, anda tempah pusara sendiri.

1 comment:

arm NRU12 said...

diorang xreti nk membaca/bertanya/buat rujukan pd yg pakar, sebab tu diorang menyokong dgn hati yg BUTA...