Friday, September 9, 2011

Parti Islam Se-Malaysia atau Parti Agenda Subversif?

Sahaja tajuk diatas Parang Pedang petik untuk mempersoalkan tentang kenyataan Mat Sabu selaku timbalan presiden PAS yang baru berkenaan isu komunis sebagai pejuang sebenar. Sebelum beliau memegang jawatan tinggi dalam PAS, tidak ada sedikit pun isu siapa pejuang sebenar dipersoalkan sehinggalah jawatan timbalan presiden parti disandangnya menjadikan kebaculan suara beliau kedengaran.

Siapa Mat Sabu disebalik suara celuparnya mempersoalkan tentang pejuang kemerdekaan negara? Tanpa beliau sedari bahawa kenyataannya turut diikuti oleh ahli PAS yang mempertikaikan kemerdekaan dengan dakwaan bahawa kemerdekaan negara hanyalah kemerdekaan UMNO.

Cuba kita bayangkan jika kenyataan ini terus dibiarkan dan terus diubah tanpa dikawal, apakah generasi akan datang masih berpegang teguh dengan kebenaran sejarah? Mat Sabu sepatutnya malu dengan kenyataan beliau yang bersifat haluan kiri. Pengkhianatan yang beliau lakukan tidak dapat diterima oleh rakyat Malaysia. termasuk juga oleh ahli PAS sendiri yang masih setia pada tanah air.

No comments: